Υλικά
1½ κιλό αρνίσιο μπουτάκι χωρίς κόκαλα
1 μέτρια σελινόριζα
2 γλυκοπατάτες
500 γρ. κολοκύθα
2 ξερά κρεμμύδια
2 κουτ. σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
2 κουτ. σούπας ψιλοκομμένο άνηθο
ελαιόλαδο
125 ml λευκό κρασί
500 ml ζωμό κρέατος
4 κουτ. σούπας αλεύρι
200 γρ. γιαούρτι
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Καθαρίστε και κόψτε σε μικρότερα κομμάτια τη σελινόριζα, τις γλυκοπατάτες, την κολοκύθα και τα κρεμμύδια. Κόψτε το κρέας σε μερίδες. Αλατοπιπερώστε λαχανικά και κρέας, πασπαλίστε τα με το αλεύρι και σοτάρετέ τα σε λίγο ελαιόλαδο.
Σβήστε με το κρασί, προσθέστε τον ζωμό κρέατος, σκεπάστε την κατσαρόλα και μαγειρέψτε σε χαμηλή ένταση για 1 ώρα και 30 λεπτά.
Βγάλτε 1 φλιτζάνι από τη σάλτσα του φαγητού σε ένα μπολ και ανακατέψτε τη με το γιαούρτι, τον άνηθο και τον μαϊντανό.
Περιχύστε το φαγητό με το μείγμα του γιαουρτιού, ανακατέψτε με απαλές κινήσεις για να μη λιώσουν τα λαχανικά και σερβίρετε.
Tip
Όταν ρίξετε το γιαούρτι στη σάλτσα, ανακατέψτε και αφήστε το φαγητό σε χαμηλή ένταση για λίγα λεπτά, χωρίς να βράσει η σάλτσα, για να μην κόψει το γιαούρτι.