Υλικά
1 κιλό μοσχαρίσια ελιά
2 ξερά κρεμμύδια κομμένα σε πολύ λεπτές φέτες
1 κιλό ντομάτες κονκασέ
3 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας
1 κουτ. σούπας ξερό βασιλικό
ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
χοντρά μακαρόνια για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
Κόψτε το κρέας σε μικρότερα κομμάτια. Σοτάρετε σε 5 κουταλιές ελαιόλαδο τα κρεμμύδια και τα κομμάτια του κρέατος.
Ρίξτε τις ντομάτες κονκασέ και τον πελτέ διαλυμένο σε ½ φλιτζάνι νερό, αλατοπιπερώστε, προσθέστε τον βασιλικό και μαγειρέψτε σε χαμηλή φωτιά για 2 ώρες.
Συνοδέψτε με χοντρό μακαρόνι.
Tip
Ένα από τα πιο κλασικά και αγαπητά πιάτα της ιταλικής κουζίνας. Διαλέξτε τις στενόμακρες ντομάτες (πομοντόρια), για πιο αυθεντική ιταλική γεύση.