Υλικά
1 πακέτο (500 γρ.) κριθαράκι
500 γρ. μοσχαρίσιο κρέας (ποντίκι)
2 ξερά κρεμμύδια
2 καρότα
2 κλωναράκια σέλερι
150 ml λευκό κρασί
600 γρ. ψιλοκομμένες ντομάτες
10 λιαστές ντομάτες σε λάδι
2 κουτ. γλυκού ανάμεικτα μυρωδικά (βασιλικό, θυμάρι, δεντρολίβανο)
ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Καθαρίστε και ψιλοκόψτε τα κρεμμύδια, τα καρότα και το σέλερι. Κόψτε το κρέας σε μικρότερα κομμάτια. Στραγγίξτε τις λιαστές ντομάτες από το λάδι τους και ψιλοκόψτε τις.
Σοτάρετε σε 3-4 κουταλιές ελαιόλαδο τα λαχανικά. Αφήστε τα για λίγα λεπτά σε δυνατή φωτιά και ρίξτε το κρέας. Συνεχίστε το σοτάρισμα και σβήστε με το κρασί.
Όταν ροδίσουν, προσθέστε τις ψιλοκομμένες ντομάτες, τις λιαστές ντομάτες, τα μυρωδικά αλάτι και πιπέρι. Συμπληρώστε μισό λίτρο νερό και μαγειρέψτε σε χαμηλή φωτιά για 1½ ώρα περίπου, με σκεπασμένη την κατσαρόλα.
Προσθέστε μετά 1½ λίτρο βραστό νερό και ρίξτε το κριθαράκι. Συνεχίστε το μαγείρεμα για 20 λεπτά ακόμα σε χαμηλή ένταση, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.
Tip
Ανακατεύετε διαρκώς το κριθαράκι και προσθέστε λίγο ελαιόλαδο για να γίνει σπυρωτό. Μόλις μαγειρευτεί, σερβίρετέ το αμέσως, για να μη λιώσει όσο μένει στην κατσαρόλα.