Υλικά
600 γρ. φιλέτο από στήθος κοτόπουλου
200 γρ. γαλέτα
100 γρ. ψιλό σιμιγδάλι
2 αυγά
λίγο αλεύρι
λάδι για το τηγάνισμα
αλάτι, πιπέρι
Για τα ανάμεικτα ψητά λαχανικά
2 κολοκυθάκια
1 μελιτζάνα
2 καρότα
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
250 γρ. ντοματίνια
ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
3-4 κλωναράκια φρέσκου βασιλικού
Εκτέλεση
Kόψτε σε 2-3 λεπτές φέτες κάθε φιλέτο κοτόπουλου και αλατοπιπερώστε τα.
Ανακατέψτε τη γαλέτα με το σιμιγδάλι και χτυπήστε τα αυγά σε ένα μπολ.
Περάστε τα φιλέτα του κοτόπουλου από το αλεύρι, στη συνέχεια από τα χτυπημένα αυγά και τέλος από το μείγμα της γαλέτας.Τηγανίστε τα σνίτσελ και βγάλτε τα σε χαρτί κουζίνας.
Για τα ανάμεικτα ψητά λαχανικά, καθαρίστε και κόψτε τα κολοκυθάκια, τη μελιτζάνα, το κρεμμύδι και τα καρότα σε μικρότερα κομμάτια και τα ντοματίνια στη μέση. Αλατοπιπερώστε τα, ραντίστε τα με ελαιόλαδο και ψήστε τα σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 30 λεπτά.
Πασπαλίστε τα με ψιλοκομμένο φρέσκο βασιλικό όταν ψηθούν και σερβίρετέ τα με τα σνίτσελ κοτόπουλου.
Tip
Το σιμιγδάλι διατηρεί την κρούστα τραγανή αρκετή ώρα μετά το τηγάνισμα.