Υλικά
1 κιλό παϊδάκια κοτόπουλου
2 μεγάλα ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
125 ml μπίρα
250 ml ζωμό κρέατος
125 γρ. έτοιμη σάλτσα μπάρμπεκιου
2 κουτ. σούπας κορν φλάουρ
ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Αλείψτε με ελαιόλαδο τα παϊδάκια κοτόπουλου και αλατοπιπερώστε τα. Ψήστε τα στη σχάρα ή στο γκριλ.
Για τη σάλτσα, σοτάρετε σε λίγο ελαιόλαδο τα κρεμμύδια με το σκόρδο και προσθέστε την μπίρα, τον ζωμό κρέατος και τη σάλτσα μπάρμπεκιου.
Αφήστε σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά και προσθέστε το κορν φλάουρ διαλυμένο σε 2-3 κουταλιές νερό. Ανακατέψτε και μόλις πήξει η σάλτσα κατεβάστε την από τη φωτιά.
Περιχύστε τα ψημένα παϊδάκια κοτόπουλου με τη σάλτσα και σερβίρετε.
Tip
Προσοχή στα μικρά κοκαλάκια ανάμεσα στα παϊδάκια του κοτόπουλου. Καλύτερα να τα ξεπλύνετε και να τα στεγνώσετε με χαρτί κουζίνας πριν τα ψήσετε