Υλικά
1 κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες
2 ξερά κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές φέτες
2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
5 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1 κουτ. σούπας κύμινο
1 κουτ. σούπας τριμμένο κόλιαντρο
λίγο τριμμένο μοσχοκάρυδο
4 καρότα κομμένα σε ροδέλες
1 φλιτζάνι πλιγούρι
1 κιλό φρέσκο σπανάκι, καθαρισμένο και πλυμένο
αλάτι, πιπέρι
½ φλιτζάνι αλεύρι
Εκτέλεση
Μουσκέψτε το πλιγούρι σε 1 φλιτζάνι χλιαρό νερό.
Αλατοπιπερώστε τα κομμάτια του κοτόπουλου και πασπαλίστε τα με το αλεύρι. Σοτάρετέ τα στο ελαιόλαδο σε μέτρια ένταση για λίγα λεπτά, μέχρι να πάρουν χρώμα από όλες τις πλευρές.
Ρίξτε μετά το κύμινο, τον κόλιαντρο και λίγο μοσχοκάρυδο. Συνεχίστε το σοτάρισμα για λίγα λεπτά ακόμα και προσθέστε τα κρεμμύδια, το σκόρδο και τα καρότα.
Ύστερα από 4-5 λεπτά ρίξτε στην κατσαρόλα ½ λίτρο ζεστό νερό, σκεπάστε με το καπάκι και μαγειρέψτε το φαγητό σε μέτρια φωτιά για 45 λεπτά περίπου, ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Αν δείτε ότι στεγνώνει, προσθέτετε λίγο ζεστό νερό.
Στη συνέχεια ρίξτε το πλιγούρι και το σπανάκι στην κατσαρόλα, αλατοπιπερώστε και μαγειρέψτε το φαγητό για 15 λεπτά ακόμα.
Tip
Ένα πιάτο που συνηθίζουν να μαγειρεύουν σε Τυνησία και Μαρόκο. Εκεί βέβαια βάζουν κι άλλα μπαχαρικά, όπως γλυκάνισο, καρδάμωμο, κουρκουμά και τζίντζερ.