Υλικά
1 πακέτο ταλιατέλες
250 γρ. χοιρινό ζαμπόν
250 γρ. αρακά βρασμένο
50 γρ. βούτυρο
50 γρ. αλεύρι για κάθε χρήση
1 λίτρο γάλα
4 αυγά
150 γρ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη
½ ματσάκι ψιλοκομμένο μαϊντανό
ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Βράστε τις ταλιατέλες για 3 λεπτά και στραγγίξτε τις.Ψιλοκόψτε το ζαμπόν και σοτάρετέ το σε ένα αντικολλητικό τηγάνι με 3-4 κουταλιές ελαιόλαδο.
Λιώστε το βούτυρο και προσθέστε το αλεύρι. Ανακατέψτε και ρίξτε το γάλα. Συνεχίστε το ανακάτεμα μέχρι να σχηματιστεί μπεσαμέλ. Προσθέστε το ζαμπόν, τον αρακά, τον μαϊντανό, την κεφαλογραβιέρα, τις ταλιατέλες, αλάτι και πιπέρι.
Χωρίστε τους κρόκους από τα ασπράδια. Ρίξτε τους κρόκους στο μείγμα. Χτυπήστε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα και ρίξτε τα και αυτά στο μείγμα. Ανακατέψτε και αδειάστε το στη φόρμα.
Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 40 λεπτά.
Tip
Μπορείτε να αντικαταστήσετε τις ταλιατέλες και με άλλα ζυμαρικά μικρού σχήματος. Σε κάθε περίπτωση, βράστε τα μόνο για 3-4 λεπτά, αφού θα μαγειρευτούν για αρκετή ώρα και στον φούρνο.