Υλικά
12 μεγάλες γαρίδες
2 ώριμα αβοκάντο
1 κόκκινη πιπεριά
1 ώριμο μάνγκο
1 αγγούρι
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
3 κ.σ. χυμό λάιμ
ξύσμα από 1 λάιμ
3 κ.σ. ψιλοκομμένο φρέσκο κόλιαντρο
ελαιόλαδο
αλάτι
Εκτέλεση
Καθαρίστε τα αβοκάντο και κόψτε τα σε μικρούς κύβους. Βάλτε τα σε ένα μπολ και ραντίστε τα με λίγο ελαιόλαδο. Καθαρίστε την πιπεριά από το κοτσανάκι και τους σπόρους και ψιλοκόψτε την. Ψιλοκόψτε το αγγούρι και τα φρέσκα κρεμμυδάκια.
Καθαρίστε το μάνγκο και κόψτε το σε μικρότερα κομμάτια.
Βάλτε όλα τα κομμένα λαχανικά και φρούτα στο μπολ με το αβοκάντο, ρίξτε το ξύσμα και τον χυμό λάιμ, τον φρέσκο κόλιαντρο, 4 κουταλιές ελαιόλαδο, αλατίστε και ανακατέψτε.
Καθαρίστε τις γαρίδες βγάζοντας το κέλυφος, αλείψτε τις με ελαιόλαδο και ψήστε τις σε αντικολλητική σχάρα σε δυνατή φωτιά για λίγα λεπτά. Αλατίστε τις αφού ψηθούν.
Μοιράστε τη σαλάτα σε πιάτα, βάλτε τις γαρίδες επάνω στα σαλατικά και σερβίρετε.
Tip
Διατηρήστε το κομμένο αβοκάντο με το κουκούτσι του και αλείψτε την κομμένη σάρκα του με ελαιόλαδο, για να μη μαυρίσει γρήγορα.