Υλικά
2 μεγάλα ψαρονέφρια
2 κ.σ. βούτυρο
1 κ.σ. ψιλοκομμένο κρεμμύδι
2 κλωναράκια σέλερι ψιλοκομμένα
2 κ.σ. αλεύρι
400 ml χλιαρό γάλα
50 γρ. τριμμένο blue cheese
1 ματσάκι τρυφερή ρόκα
ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Κόψτε σε μικρότερα κομμάτια τα ψαρονέφρια και τηγανίστε τα σε ελαιόλαδο. Αλατοπιπερώστε τα αφού μαγειρευτούν και βγάλτε τα από το τηγάνι.
Κρατήστε 2-3 κουταλιές λάδι και αφήστε στην άκρη το υπόλοιπο, για επόμενη χρήση.
Ρίξτε στο τηγάνι το κρεμμύδι και το σέλερι, σοτάρετέ τα για λίγα λεπτά και μετά προσθέστε το βούτυρο και το αλεύρι. Ανακατέψτε και ρίξτε το γάλα, αλάτι και πιπέρι.
Βράστε για 8'-10' σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.
Προσθέστε το blue cheese και το τηγανισμένο ψαρονέφρι, ανακατέψτε και σερβίρετε πασπαλίζοντας με ψιλοκομμένη ρόκα.
Τip
Το ψαρονέφρι είναι πολύ τρυφερό και μαγειρεύεται στο λεπτό.