Υλικά
400 γρ. χωριάτικα λουκάνικα
500 ml γάλα
500 γρ. ψωμί χωριάτικο κομμένο σε μικρότερα κομμάτια
2 ξερά κρεμμύδια σε λεπτές φέτες
2 κόκκινες πιπεριές σε ροδέλες
2 πράσινες πιπεριές σε ροδέλες
1 κ.γλ. καπνιστή πάπρικα
1 κ.γλ. κύμινο
4 αυγά
2 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Σε 4-5 κουταλιές ελαιόλαδο σοτάρετε τα κρεμμύδια με τις πιπεριές. Αφήστε τα για αρκετά λεπτά και μετά προσθέστε τα λουκάνικα κομμένα σε λεπτές φέτες, την πάπρικα και το κύμινο.
Αφήστε τα για 10' να μαγειρευτούν σε μέτρια φωτιά και προσθέστε λίγο ελαιόλαδο αν δείτε ότι το μείγμα στεγνώνει. Όταν μαγειρευτούν τα λουκάνικα, κατεβάστε το τηγάνι από την εστία.
Μουσκέψτε τα κομμάτια του ψωμιού στο γάλα. Στραγγίξτε τα και τηγανίστε τα σε λίγο ελαιόλαδο, μέχρι να πάρουν χρώμα.
Σε άλλο τηγάνι ρίξτε λίγο ελαιόλαδο, τηγανίστε τα αυγά και αλατοπιπερώστε τα.
Βάλτε σε μια πιατέλα τα τηγανητά κομμάτια του ψωμιού, ρίξτε επάνω το μείγμα με τα λουκάνικα και τέλος τα αβγά. Πασπαλίστε με τον μαϊντανό και σερβίρετε.
Τip
Ιδιαίτερη συνταγή από την Ισπανία, όπου σερβίρεται και ως πρωινό σε αρκετές περιοχές.