Υλικά
12 μπουτάκια κοτόπουλου
250 γρ. γιαούρτι
χυμό από 1 λάιμ
κόλιαντρο, κύμινο, πάπρικα, κουρκουμά, τριμμένο φρέσκο τζίντζερ και τριμμένο σκόρδο, 1 κ.γλ. από το καθένα
1 φακελάκι σκόνη σαφράν (1/4 του γραμμαρίου)
λίγη κανέλα
αλάτι
βρασμένο ρύζι μπασμάτι για το σερβίρισμα
Για τη ραΐτα
500 γρ. γιαούρτι
1 αγγούρι
10 φύλλα φρέσκου δυόσμου
Εκτέλεση
Ετοιμάστε τη μαρινάδα για το κοτόπουλο: Ανακατέψτε σε ένα μπολ το γιαούρτι με τα μπαχαρικά, το σαφράν, την κανέλα, τον χυμό λάιμ και λίγο αλάτι.
Αλείψτε με τη μαρινάδα τα μπουτάκια του κοτόπουλου και βάλτε τα σε ένα πυρίμαχο σκεύος.
Σκεπάστε τα με μεμβράνη τροφίμων και αφήστε τα τουλάχιστον για 4-5 ώρες στο ψυγείο.
Ψήστε τα με τη μαρινάδα στο ίδιο σκεύος, σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ºC για 50' με 1 ώρα.
Για τη ραΐτα: Καθαρίστε το αγγούρι και κόψτε το σε μικρά κομμάτια. Πολτοποιήστε τα στο μπλέντερ μαζί με το γιαούρτι, τον δυόσμο και αρκετά παγάκια.
Σερβίρετε το κοτόπουλο με βρασμένο ρύζι μπασμάτι και συνοδέψτε το με τη ραΐτα.
Τip
Η ραΐτα είναι το απαραίτητο συνοδευτικό ρόφημα με γιαούρτι σε κάθε ινδικό γεύμα.