Υλικά
500 γρ. ριγκατόνι
2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
500 ml γάλα
350 γρ. τριμμένη φέτα
2 κ.σ. κορν φλάουρ
500 γρ. φρέσκο σπανάκι
4 φρέσκα κρεμμυδάκια
2 πράσα
2 κ.σ. ψιλοκομμένο άνηθο
4 φέτες ψωμί του τοστ
ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Ψιλοκόψτε το σπανάκι, τα κρεμμυδάκια και τα πράσα. Σοτάρετε σε λίγο ελαιόλαδο τα πράσα και τα φρέσκα κρεμμυδάκια και μετά προσθέστε το σπανάκι.
Αλατοπιπερώστε και αφήστε τα σε μέτρια φωτιά να μαραθούν.
Βάλτε στην κατσαρόλα το γάλα και αφήστε το να ζεσταθεί. Ρίξτε 250 γρ. από τη φέτα και το κορν φλάουρ διαλυμένο σε 3 κουταλιές νερό. Ανακατέψτε και κατεβάστε από τη φωτιά μόλις δέσει η σάλτσα.
Βράστε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό και στραγγίξτε τα. Ρίξτε στην κατσαρόλα τη σάλτσα φέτας, το μίγμα με το σοταρισμένο σπανάκι, τα βρασμένα ζυμαρικά και τον άνηθο και ανακατέψτε.
Τρίψτε το ψωμί και ραντίστε το με 4 κουταλιές ελαιόλαδο, το τριμμένο σκόρδο και τα υπόλοιπα 100 γρ. φέτα. Απλώστε τα σε ένα ταψί στρωμένο με αλουμινόχαρτο και ψήστε στους 180°C για 10'.
Μοιράστε τα ζυμαρικά με τη σάλτσα τους στα πιάτα και πασπαλίστε με τα τραγανά ψίχουλα φέτας.
Τip
Πιάτο με πολύ πλούσια γεύση και λίγα λιπαρά.