Υλικά
1 κουτί (250 γρ.) κανελόνια που δεν χρειάζονται βράσιμο
300 γρ. ανθότυρο τριμμένο
200 γρ. χαλούμι τριμμένο
300 γρ. φέτα τριμμένη
5-6 κλωναράκια ανάμικτα φρέσκα μυρωδικά ψιλοκομμένα (βασιλικό, θυμάρι, ρίγανη)
4 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
4 κ.σ. ψιλοκομμένο άνηθο
3 κουτιά ντοματάκια κονκασέ
2 κ.σ. ντοματοπελτέ
1 κ.σ. ζάχαρη
2 κ.γλ. ξερό βασιλικό
100 γρ. τριμμένη γραβιέρα για την επιφάνεια
ελαιόλαδο
αλάτι
Εκτέλεση
Ετοιμάστε τη σάλτσα ντομάτας: Βάλτε σε μια κατσαρόλα τα ντοματάκια, τη ζάχαρη, τον ντοματοπελτέ, τον βασιλικό, ¼ του φλιτζανιού ελαιόλαδο και λίγο αλάτι. Μαγειρέψτε σε μέτρια φωτιά για 20'.
Για τη γέμιση: Βάλτε σε ένα μπολ όλα τα τυριά, τα αρωματικά, τον μαϊντανό, τον άνηθο και λίγο αλάτι (ανάλογα με το πόσο αλμυρά είναι τα τυριά). Ανακατέψτε τα υλικά και βάλτε τη γέμιση σε ένα κορνέ. Γεμίστε ένα ένα τα κανελόνια με το μίγμα τυριών.
Απλώστε τη μισή ποσότητα σάλτσας σε ένα πυρίμαχο ορθογώνιο σκεύος με διαστάσεις 30x40 εκ. περίπου. Βάλτε με τη σειρά τα κανελόνια και περιχύστε τα με την υπόλοιπη σάλτσα.
Σκεπάστε το ταψί με ένα φύλλο αλουμινόχαρτου και ψήστε τα κανελόνια σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 30'.
Αφαιρέστε το αλουμινόχαρτο, πασπαλίστε την επιφάνεια με τη γραβιέρα και συνεχίστε το ψήσιμο για 10' ακόμα.
Τip
Για να μαγειρευτούν σωστά τα κανελόνια, σκεπάστε τα με τη σάλτσα ντομάτας.