Υλικά
800 γρ. φιλέτο από μπούτι κοτόπουλου κομμένο σε μικρά κομμάτια
4 κ.σ. ψιλοκομμένο κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
12 πράσινες ελιές χωρίς κουκούτσι
ξύσμα από 2 πορτοκάλια
1 κλωναράκι φρέσκο δεντρολίβανο
125 ml λευκό κρασί
125 ml ζωμό κοτόπουλου
1 κ.σ. κάππαρη
ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Σε ένα τηγάνι βάλτε το κοτόπουλο, το κρεμμύδι, το σκόρδο και 3-4 κουταλιές ελαιόλαδο.
Σοτάρετε σε δυνατή φωτιά για λίγα λεπτά, γυρίζοντας το κοτόπουλο και από τις δύο πλευρές.
Σβήστε με το κρασί και ρίξτε το δεντρολίβανο, την κάππαρη και τις ελιές.
Προσθέστε τον ζωμό κοτόπουλου, αλάτι, πιπέρι και το ξύσμα πορτοκαλιού, χαμηλώστε την ένταση στο μάτι της κουζίνας και μαγειρέψτε για 10' ακόμα.
Συνοδέψτε με ρύζι ή πουρέ πατάτας.
Τip
Το δεντρολίβανο είναι δυνατό και ταιριάζει πολύ με κοτόπουλο, αρνί και χοιρινό.