Υλικά
1 κιλό κολοκυθάκια
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
½ ματσάκι άνηθο
200 γρ. σκληρή φέτα
2 κρόκους αυγών
½ φλιτζάνι αλεύρι
½ κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
λάδι για τηγάνισμα
αλάτι
Για τη συνοδευτική σάλτσα γιαουρτιού
250 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
1 κ.γλ. κόλιαντρο σκόνη
1 κ.γλ. ξερό δυόσμο
ελάχιστο τριμμένο σκόρδο
4 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι
Εκτέλεση
Τρίψτε τα κολοκυθάκια στον τρίφτη και αλατίστε τα. Αφήστε τα στο σουρωτήρι για μισή ώρα περίπου, να βγάλουν τα υγρά τους. Ξεπλύνετε και στραγγίξτε τα πολύ καλά.
Ψιλοκόψτε τα κρεμμυδάκια και τον άνηθο και τρίψτε τη φέτα. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατέψτε τα τριμμένα κολοκυθάκια, τα κρεμμυδάκια και τον άνηθο, τη φέτα, τους κρόκους, το μπέικιν πάουντερ και το αλεύρι.
Τηγανίστε τις κολοκυθοκροκέτες σε καυτό λάδι και αφήστε τις σε χαρτί κουζίνας να στραγγίξουν.
Ανακατέψτε όλα τα υλικά για τη σάλτσα γιαουρτιού και σερβίρετε μαζί με τις κολοκυθοκροκέτες.
Τip
Τηγανίστε σε μέτρια ένταση, για να μαγειρευτούν σωστά εσωτερικά και να αποκτήσουν ωραίο χρυσόξανθο χρώμα.