Υλικά
2 κιλά αρνίσια σπάλα σε ένα ή δύο κομμάτια
4 σκελίδες σκόρδο
θυμάρι, δεντρολίβανο και ρίγανη, 2-3 κλωναράκια από το καθένα αν είναι φρέσκα ή από 1 κ.γλ. ξερά τριμμένα
2 κ.σ. μουστάρδα
ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Κόψτε τις σκελίδες του σκόρδου στη μέση. Τρυπήστε το κρέας σε 8 σημεία και βάλτε εκεί το σκόρδο.
Σε ένα μπολ ανακατέψτε 5 κουταλιές ελαιόλαδο, τη μουστάρδα και τα μυρωδικά (αν χρησιμοποιήσετε φρέσκα, ψιλοκόψτε τα) και αλείψτε με το μείγμα αυτό το κρέας.
Αλατοπιπερώστε το και τυλίξτε το με ένα μεγάλο αντικολλητικό χαρτί και μετά με ένα μεγάλο φύλλο αλουμινόχαρτου.
Ψήστε το για 2½ ώρες σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C.
Συνοδέψτε το με πατάτες τηγανητές ή φούρνου.
Tip
Αφού ψηθεί το κρέας, ξετυλίξτε το και ψήστε στο γκριλ μέχρι να πάρει χρώμα.