Υλικά
12 φύλλα κρούστας
750 γρ. πατάτες
3 μεγάλα πράσα, μόνο το άσπρο μέρος
3 φρέσκα κρεμμυδάκια
150 γρ. τριμμένη φέτα
2 κ.σ. ψιλοκομμένο άνηθο
3 αυγά
ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Καθαρίστε και κόψτε τις πατάτες σε μικρότερα κομμάτια. Βράστε τις σε αλατισμένο νερό για 15' και στραγγίξτε τις.
Κόψτε σε πολύ λεπτές ροδέλες τα πράσα και τα κρεμμυδάκια και σοτάρετέ τα σε 3-4 κουταλιές ελαιόλαδο. Όταν μαλακώσουν, αδειάστε το μείγμα σε ένα μπολ και προσθέστε τις πατάτες, τον άνηθο, τη φέτα και 2 αυγά ελαφρά χτυπημένα. Αλατοπιπερώστε και ανακατέψτε τα υλικά.
Αλείψτε ένα φύλλο κρούστας με ελαιόλαδο, διπλώστε το στη μέση κατά μήκος της μικρότερης πλευράς, αλείψτε το ξανά με ελαιόλαδο και ξαναδιπλώστε το. Βάλτε 2 κουταλιές από το μείγμα στη μία άκρη του φύλλου, διπλώστε το τριγωνικά και συνεχίστε το τύλιγμα μέχρι να σχηματίσετε ένα τρίγωνο πιτάκι. Με τον ίδιο τρόπο φτιάξτε τα υπόλοιπα πιτάκια.
Χτυπήστε το αυγό που περίσσεψε και αλείψτε τα πιτάκια. Ψήστε τα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 30'.
Τip
Πασπαλίστε τα πιτάκια με μαυροκούκι, που ταιριάζει πολύ με τη γέμιση και τους δίνει ωραία εμφάνιση.