Υλικά
12 μπουτάκια κοτόπουλου
4 κ.σ. ελαιόλαδο
125 ml χυμό πορτοκαλιού
1 κ.σ. καυτερό μπούκοβο
2 κ.σ. μαύρη ζάχαρη
2 κ.σ. πελτέ ντομάτας
2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
1 κ.σ. ξερή ρίγανη
2 κοφτά κ.γλ. αλάτι
Εκτέλεση
Βάλτε τα μπουτάκια του κοτόπουλου σε ένα βαθύ σκεύος ή μπολ, ρίξτε όλα τα υπόλοιπα υλικά της συνταγής, ανακατέψτε και αφήστε τα στο ψυγείο για 4 ώρες τουλάχιστον, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, για να καλυφθούν όλα τα κομμάτια του κρέατος από τη μαρινάδα.
Πριν ψήσετε τα μπουτάκια, στραγγίξτε τα και κρατήστε τη μαρινάδα.
Ψήστε τα μπουτάκια στην ψησταριά, σε μέτρια θερμοκρασία, για 45' με 1 ώρα περίπου. Όσο ψήνονται, να τα αλείφετε κατά διαστήματα με τη μαρινάδα που έχετε κρατήσει.
Συνοδέψτε τα με ανάμικτα πράσινα σαλατικά και ψημένες φέτες χωριάτικου ψωμιού.
Τip
Με την ίδια μαρινάδα ψήστε παϊδάκια κοτόπουλου ή χοιρινά μπριζολάκια.