Υλικά
800 γρ. κιμά από φιλέτο κοτόπουλου
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
1 φλιτζ. ψίχουλα ψωμιού από 2 μεγάλες φέτες
ψιλοκομμένο μαϊντανό, φρέσκια ρίγανη και θυμάρι, 2 κ.σ. από το καθένα
2 κ.σ. χυμό λεμονιού
1 κ.γλ. κύμινο
1 κ.γλ. πάπρικα
αλάτι, πιπέρι
ανάμικτα κομμένα σαλατικά (μαρούλι, πράσινη σαλάτα, ρόκα) για το σερβίρισμα
ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο σε 2-3 κουταλιές ελαιόλαδο μέχρι να μαλακώσουν. Κατεβάστε τα από τη φωτιά και αφήστε τα να κρυώσουν.
Βάλτε σε ένα μπολ τον κιμά, το σοταρισμένο κρεμμύδι και το σκόρδο, τα ψίχουλα, τον μαϊντανό, τη ρίγανη και το θυμάρι, το κύμινο, τον χυμό λεμονιού, την πάπρικα, αλάτι και πιπέρι. Ζυμώστε το μείγμα και πλάστε τα μπιφτεκάκια.
Βάλτε τα σε ένα πυρίμαχο σκεύος, ραντίστε τα με λίγο ελαιόλαδο και ψήστε τα σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 30'.
Σερβίρετε με τα ανάμικτα σαλατικά.
Tip
Το σοταρισμένο κρεμμύδι δίνει καλύτερη γεύση και διατηρεί το μείγμα περισσότερο στο ψυγείο, ενώ το ωμό κάνει τα μπιφτέκια δύσπεπτα και πιο βαριά.