Υλικά
1 ολόκληρο κοτόπουλο
2 ξερά κρεμμύδια σε λεπτές φέτες
2 σκελίδες σκόρδο
1 κ.σ. τριμμένο φρέσκο τζίντζερ
1 πρέζα σκόνη σαφράν
2 ξύλα κανέλας
4-5 κόκκους μπαχάρι σπασμένο
2 κ.σ. μέλι
100 γρ. αμύγδαλα ξεφλουδισμένα
20 αποξηραμένα βερίκοκα
λίγα κλωναράκια φρέσκο κόλιαντρο για το σερβίρισμα
ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
400 γρ. βρασμένο ρύζι μπασμάτι για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
Σε λίγο ελαιόλαδο σοτάρετε τα κρεμμύδια, το σκόρδο και το τζίντζερ.
Προσθέστε το κοτόπουλο, την κανέλα, το μπαχάρι, το σαφράν, αλάτι και πιπέρι.
Συμπληρώστε λίγο βραστό νερό μέχρι να καλυφθούν τα υλικά, σκεπάστε την κατσαρόλα και βράστε το φαγητό σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά για 1 ώρα.
Ρίξτε τα βερίκοκα και το μέλι και συνεχίστε το μαγείρεμα άλλα 20'.
Σοτάρετε σε 2-3 κουταλιές ελαιόλαδο τα αμύγδαλα μέχρι να πάρουν χρυσόξανθο χρώμα, ρίξτε τα στο φαγητό, ανακατέψτε και σερβίρετε με φρέσκο κόλιαντρο.
Συνοδέψτε με βρασμένο ρύζι μπασμάτι.
Tip
Παραδοσιακό μαροκινό πιάτο, που μαγειρεύεται και σερβίρεται στο ειδικό σκεύος ταζίν, με το κωνικό καπάκι.