Υλικά
1 κιλό σπανάκι Υλικά
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 μέτριο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
½ κουταλάκι πιπέρι καγιέν
4 κουταλιές μαύρες σταφίδες
4 κουταλιές κουκουνάρι
2 –3 κ.σ. άνηθος
1 ½ φλ. ρύζι καρολίνα
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Καθαρίζετε και πλένετε το σπανάκι.
Το βάζετε χωρίς κανένα άλλο υγρό σε κατσαρόλα και το μαγειρεύετε σε δυνατή φωτιά ανακατεύοντας μέχρι να μαραθεί –γύρω στα 10 λεπτά. Σε άλλη κατσαρόλα, ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και μαγειρεύετε το κρεμμύδι και το σκόρδο σε χαμηλή φωτιά, ώσπου να μαλακώσουν.
Προσθέτετε πιπέρι καγιέν και το ρύζι και το σωτάρετε μέχρι το ρύζι να γίνει διαφανές.
Ρίχνετε 3 φλ.
βραστό νερό και 1 ½ κ.γλ.
αλάτι.
Χαμηλώνετε τη φωτιά, σκεπάζετε την κατσαρόλα και σιγοβράζετε για 18 λεπτά περίπου.
Προσθέτετε το σπανάκι, τον άνηθο, το κουκουνάρι και τις σταφίδες και ανακατεύετε ελαφρά.
Αποσύρετε από τη φωτιά, σκεπάζετε με λινή ή βαμβακερή πετσέτα και αφήνετε 5 λεπτά πριν σερβίρετε.
Προσθέτετε, αν θέλετε, στο πιάτο λίγες σταγόνες λεμόνι ή ξύσμα λεμονιού ή μια κουταλιά γιαούρτι.
Α.Τ.