X

Μπρουσκέτες με Ψητό Χαλούμι και Ταπενάντ Σύκου

Μία συνταγή για φανταστικές μπρουσκέτες με το γνωστό κυπριακό τυρί και μία νόστιμη πάστα σύκου.

Υλικά

Υλικά για 16 μπρουσκέτες

1 μπαγκέτα

300 γρ. χαλούμι

6 ξερά σύκα

100 γρ. ελιές χωρίς κουκούτσι

1 σκελίδα σκόρδο

1 κ.σ. κάππαρη

ελαιόλαδο

ξίδι βαλσαμικό

φύλλα από τρυφερό σπανάκι για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Ετοιμάστε την ταπενάντ σύκου: Ψιλοκόψτε τα σύκα και πολτοποιήστε τα στον πολυκόπτη μαζί με τις ελιές, το σκόρδο, την κάππαρη, 6 κουταλιές ελαιόλαδο και 4 κουταλιές ξίδι βαλσαμικό.

Κόψτε το χαλούμι σε φέτες και ψήστε το σε αντικολλητικό τηγάνι ή σχάρα.

Κόψτε την μπαγκέτα σε φέτες. Βάλτε μια φέτα χαλούμι σε κάθε φέτα ψωμιού, 2-3 φύλλα από το τρυφερό σπανάκι και την ταπενάντ και σερβίρετε.

Tip

Κλασική συνταγή από την Προβηγκία.

Επίσης...

Πρασοκιµαδόπιτα

Η συνταγή για πρασοκιμαδόπιτα.

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές