Υλικά
Υλικά για 16 μπρουσκέτες
1 μπαγκέτα
300 γρ. χαλούμι
6 ξερά σύκα
100 γρ. ελιές χωρίς κουκούτσι
1 σκελίδα σκόρδο
1 κ.σ. κάππαρη
ελαιόλαδο
ξίδι βαλσαμικό
φύλλα από τρυφερό σπανάκι για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
Ετοιμάστε την ταπενάντ σύκου: Ψιλοκόψτε τα σύκα και πολτοποιήστε τα στον πολυκόπτη μαζί με τις ελιές, το σκόρδο, την κάππαρη, 6 κουταλιές ελαιόλαδο και 4 κουταλιές ξίδι βαλσαμικό.
Κόψτε το χαλούμι σε φέτες και ψήστε το σε αντικολλητικό τηγάνι ή σχάρα.
Κόψτε την μπαγκέτα σε φέτες. Βάλτε μια φέτα χαλούμι σε κάθε φέτα ψωμιού, 2-3 φύλλα από το τρυφερό σπανάκι και την ταπενάντ και σερβίρετε.
Tip
Κλασική συνταγή από την Προβηγκία.