Υλικά
1 διπλό φιλέτο κοτόπουλο, που θα κόψουμε εγκάρσια σε 4 λεπτά φιλέτα
1½ κιλό φρέσκο σπανάκι
150 γρ. βούτυρο γάλακτος
3-4 κλωναράκια μαϊντανό ψιλοκομμένο
3-4 άνηθο ή μάραθο ψιλοκομμένο
1 κ.σ. ελαιόλαδο
1 μικρό ποτηράκι λευκό κρασί
2 κρόκους αυγών
150 γρ. τριμμένο τυρί που λιώνει
1 μικρό ποτηράκι κρέμα γάλακτος (20 cl)
αλάτι
λίγο επιπλέον τριμμένο τυρί για την επιφάνεια
Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο και προσθέτουμε το σπανάκι με τα φρέσκα μυρωδικά, σε δυνατή φωτιά. Αλατίζουμε, ανακατεύουμε και μόλις το σπανάκι αρχίσει να μαραίνεται σβήνουμε με το κρασί. Το αφήνουμε να εξατμιστεί και κατεβάζουμε από τη φωτιά.
Σε ένα μπολάκι χτυπάμε τα αυγά, το τυρί και την κρέμα γάλακτος. Τα ρίχνουμε στο σπανάκι και ανακατεύουμε.
Σε αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ροδίζουμε και από τις δύο πλευρές τα φιλετάκια του κοτόπουλου.
Σε ένα πυρίμαχο ταψί στρώνουμε το σπανάκι, απλώνουμε πάνω του τα φιλετάκια και καλύπτουμε με τριμμένο τυρί.
Ψήνουμε στους 180°C, σε ζεστό φούρνο, για 15'. Τρώγεται καυτό, την ώρα που βγαίνει μαστιχωτό το τυρί από τον φούρνο.
Tip
Κόψτε εγκάρσια και λεπτά ή σε λωρίδες τα φιλετάκια, ώστε να μαγειρευτούν πριν μπουν στον φούρνο.