Υλικά
4 χωριάτικα λουκάνικα
250 ml τσίπουρο
250 ml λευκό κρασί
2 κ.γλ. πικάντικη πάπρικα
5-6 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι και ρίγανη
Εκτέλεση
Κόψτε τα λουκάνικα σε φέτες.
Βάλτε τα στην κατσαρόλα, ρίξτε το τσίπουρο και το κρασί και αφήστε τα σε μέτρια φωτιά μέχρι να πάρουν βράση.
Μετά χαμηλώστε τη φωτιά και αφήστε τα στην εστία μέχρι να μειωθούν τα υγρά (να μείνουν περίπου 100 ml, δηλαδή λιγότερο από μισό φλιτζάνι).
Πασπαλίστε τα με την πάπρικα και τα φρέσκα μυρωδικά και σερβίρετε.
Tip
Αργό μαγείρεμα σε χαμηλή φωτιά είναι το μυστικό της επιτυχίας.