Υλικά
1 κιλό αρνίσιο κρέας χωρίς κόκαλο
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
3 κ.σ. αγελαδινό βούτυρο
500 γρ. τριμμένες ντομάτες
1 κ.σ. ζάχαρη
1 κ.γλ. κανέλα
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Κόψτε το κρέας σε μικρότερα κομμάτια.
Σοτάρετε στο βούτυρο τα κρεμμύδια και το κρέας μέχρι να ροδίσει.
Ρίξτε τις τριμμένες ντομάτες, την κανέλα, τη ζάχαρη, αλάτι και πιπέρι και προσθέστε ½ λίτρο νερό.
Μαγειρέψτε το φαγητό σε χαμηλή φωτιά για 1½ ώρα και προσθέστε λίγο νερό αν δείτε πως το φαγητό στεγνώνει.
Σερβίρετε με βρασμένο μακρύκοκκο ρύζι ή πουρέ πατάτας.
Tip
Φτιάχνεται και με τρυφερό μοσχαρίσιο κρέας, από ελιά ή στρογγυλό.