Υλικά
1 κιλό ψίχα κίτρινης κολοκύθας
2 καρότα
1 ξερό κρεμμύδι
1 μεγάλη πατάτα
1 κ.σ. τριμμένο φρέσκο τζίντζερ
1,5 λίτρο ζωμό κοτόπουλου
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
400 γρ. βρασμένο ή ψητό φιλέτο από στήθος κοτόπουλου
ψιλοκομμένο μαϊντανό για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
Κόψτε τα λαχανικά σε μικρότερα κομμάτια, βάλτε τα στην κατσαρόλα, προσθέστε τον ζωμό και το τριμμένο τζίντζερ, αλατίστε και βράστε τα για 30 λεπτά.
Μετά πολτοποιήστε τη σούπα στο μπλέντερ και μοιράστε τη στα πιάτα.
Ψιλοκόψτε το φιλέτο κοτόπουλου και μοιράστε το στα πιάτα.
Γαρνίρετε με τον μαϊντανό, ρίξτε και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρετε.
Tip
Προσθέστε στη σούπα 200 ml κρέμα γάλακτος, αφήστε τη στην εστία για 3'-4' ακόμα και μετά πολτοποιήστε τη. Έτσι, θα γίνει ακόμα πιο βελούδινη, με πιο πλούσια γεύση.