Υλικά
500 γρ. πένες
300 ml κρέμα γάλακτος
200 γρ. μασκαρπόνε
150 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
50 γρ. blue cheese
150 γρ. ρικότα
50 γρ. τριμμένη καρυδόψιχα
4 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Βράστε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό και στραγγίξτε τα.
Βάλτε στην κατσαρόλα την κρέμα γάλακτος και τα τυριά και ανακατέψτε τα.
Αφήστε τα σε χαμηλή ένταση για λίγα λεπτά, μέχρι να ζεσταθεί η κρέμα και να λιώσουν τα τυριά.
Ρίξτε τις πένες και ανακατέψτε.
Μοιράστε τις στα πιάτα και πασπαλίστε με την καρυδόψιχα και τον μαϊντανό.
Σερβίρετε με αρκετό φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Tip
Αφήστε τα τυριά για λίγη ώρα εκτός ψυγείου, για να τα δουλέψετε ευκολότερα.