Υλικά
12 κοπανάκια κοτόπουλου
50 γρ. αποξηραμένα πορτσίνι (βασιλομανίταρα)
500 γρ. πλευρώτους και φρέσκα στρογγυλά μανιτάρια
60 ml μαυροδάφνη
2 μέτρια ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
1 κλωναράκι φρέσκο δεντρολίβανο
5-6 φύλλα φρέσκο φασκόμηλο
250 ml κόκκινο κρασί
2 κ.σ. ψιλοκομμένος μαϊντανός
2 κ.σ. ντοματοπελτέ
2 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. βούτυρο
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Μουσκέψτε τα βασιλομανίταρα σε 1 φλιτζάνι χλιαρό νερό μαζί με τη μαυροδάφνη. Όταν μαλακώσουν, στραγγίξτε τα και κρατήστε το νερό στο οποίο τα μουσκέψατε.
Ψιλοκόψτε τα φρέσκα μανιτάρια.
Βάλτε στην κατσαρόλα το βούτυρο με το ελαιόλαδο και σοτάρετε σε δυνατή φωτιά τα κρεμμύδια και το σκόρδο.
Ρίξτε τα μπουτάκια του κοτόπουλου και αφήστε τα να σοταριστούν σε δυνατή φωτιά, γυρίζοντάς τα για να πάρουν χρώμα από όλες τις πλευρές.
Προσθέστε το δεντρολίβανο και το φασκόμηλο, τον μαϊντανό και τον ντοματοπελτέ και σβήστε με το κρασί.
Αφήστε σε δυνατή φωτιά για λίγα λεπτά, χωρίς να σκεπάσετε την κατσαρόλα.
Ρίξτε μετά το νερό στο οποίο μουσκέψατε τα μανιτάρια και συμπληρώστε στην κατσαρόλα 2 φλιτζάνια ζεστό νερό.
Αλατοπιπερώστε και μαγειρέψτε το φαγητό σε μέτρια φωτιά για 45' περίπου.
Tip
Ιδανική γαρνιτούρα ένας αφράτος και βουτυράτος πουρές πατάτας.