Υλικά
250 γρ. βρασμένα φασόλια χάντρες
2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
1 μεγάλη μελιτζάνα σε κύβους
2 πράσινες πιπεριές ψιλοκομμένες
4 ντομάτες τριμμένες
2 μεγάλα χωριάτικα λουκάνικα (300 γρ. συνολικά) κομμένα σε χοντρές φέτες
2 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας
1 κουτ. γλυκού βασιλικό
1 κουτ. γλυκού ρίγανη
ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα σοτάρετε τα κρεμμύδια με το σκόρδο, τις πιπεριές, τη μελιτζάνα και τα λουκάνικα.
Αφήστε τα σε δυνατή φωτιά για λίγα λεπτά και προσθέστε τις ντομάτες, τον πελτέ ντομάτας διαλυμένο σε 1 φλιτζάνι νερό, τα βρασμένα φασόλια, τον βασιλικό και τη ρίγανη.
Αλατοπιπερώστε και μαγειρέψτε σε μέτρια φωτιά για 15 λεπτά.
Αδειάστε μετά το φαγητό σε ένα πυρίμαχο σκεύος, περιχύστε το με λίγο ελαιόλαδο και συνεχίστε το μαγείρεμα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 30 λεπτά ακόμα.
Tip
Σερβίρετε το σπετζοφάι μέσα σε ατομικά φραντζολάκια, που θα ψήσετε για λίγα λεπτά στον φούρνο ώστε να γίνουν τραγανά.