Υλικά
4 μοσχαρίσια μπριζολάκια γάλακτος
1 κουτ. σούπας μαύρη ζάχαρη
2 κουτ. σούπας μουστάρδα
1 κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά
λίγο αλεύρι για το πανάρισμα
ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
Για τη σάλτσα
1 μέτριο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο τριμμένο
500 γρ. μανιτάρια σε λεπτές φέτες
250 ml μπίρα
2 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
Εκτέλεση
Ανακατέψτε τη μουστάρδα με την πάπρικα και τη ζάχαρη. Αλείψτε με το μείγμα αυτό τα μπριζολάκια, αλευρώστε τα και αλατοπιπερώστε τα.
Βάλτε λίγο ελαιόλαδο στο τηγάνι και σοτάρετε τα μπριζολάκια. Γυρίστε τα και από τις δύο πλευρές για να πάρουν χρώμα.
Προσθέστε το σκόρδο και το κρεμμύδι και μετά τα μανιτάρια. Αφήστε τα για 2-3 λεπτά σε δυνατή φωτιά, να μαλακώσουν τα μανιτάρια, και μετά ρίξτε την μπίρα.
Μαγειρέψτε σε μέτρια φωτιά για 4-5 λεπτά, προσθέστε τον χυμό λεμονιού, ανακατέψτε ελαφρά και σερβίρετε.
Συνοδέψτε με ρύζι ή τηγανητές πατάτες.
Tip
Στον χρόνο που σας προτείνουμε, τα μπριζολάκια γάλακτος δεν χάνουν τους χυμούς τους και γίνονται πολύ μαλακά.