Υλικά
1 κοτόπουλο σε μερίδες
2 ξερά κρεμμύδια σε μικρούς κύβους
2 καρότα σε μικρούς κύβους
500 γρ. ψίχα κίτρινης κολοκύθας σε μικρούς κύβους
2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
3 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας
1 χούφτα ψιλοκομμένα φρέσκα μυρωδικά (θυμάρι, δεντρολίβανο, ρίγανη)
ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
Για τον πουρέ πατάτας
750 γρ. πατάτες
4 κουτ. σούπας βούτυρο
125 ml γάλα ζεστό
Εκτέλεση
Βάλτε 3-4 κουταλιές ελαιόλαδο στην κατσαρόλα και σοτάρετε τα κρεμμύδια και τα καρότα μαζί με το σκόρδο.
Ρίξτε μετά τα κομμάτια του κοτόπουλου, αλατοπιπερώστε και αφήστε τα να σοταριστούν για αρκετά λεπτά σε δυνατή φωτιά. Γυρίστε τα για να πάρουν χρώμα από όλες τις πλευρές.
Διαλύστε τον πελτέ σε λίγο νερό και ρίξτε τον στην κατσαρόλα. Προσθέστε άλλο ένα λίτρο νερό και αφήστε το φαγητό σε χαμηλή φωτιά. Μισή ώρα μετά προσθέστε και τα κομμάτια της κολοκύθας και συνεχίστε το μαγείρεμα για μισή ώρα.
Για τον πουρέ, βράστε τις πατάτες με τη φλούδα τους για 50 λεπτά περίπου.
Καθαρίστε τις όσο είναι ζεστές, βάλτε την ψίχα τους σε ένα μπολ και πολτοποιήστε με το εργαλείο του πουρέ ή περάστε τις από τον μύλο των λαχανικών. Ανακατέψτε με το βούτυρο και το γάλα, μέχρι ο πουρές να γίνει αφράτος.
Μοιράστε τον πουρέ και το κοτόπουλο με τη σάλτσα και τα λαχανικά στα πιάτα και πασπαλίστε με τα φρέσκα μυρωδικά.
Tip
Για αφράτο πουρέ, βράστε τις πατάτες με τη φλούδα, πολτοποιήστε τις όσο είναι ζεστές και προσθέστε κρύο βούτυρο και ζεστό γάλα.