Υλικά
1½ κιλό μοσχαρίσια ουρά
1 κιλό κρεμμύδια σε λεπτές φέτες
500 ml μπίρα
2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
2 φύλλα δάφνης
4-5 κόκκους μπαχάρι
4 κουτ. σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
4 κουτ. σούπας ξίδι
2 κουτ. σούπας μαύρη ζάχαρη
½ φλιτζάνι αλεύρι
½ λίτρο ζωμό μοσχαριού
ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Αλατοπιπερώστε τα κομμάτια του κρέατος και αλευρώστε τα. Βάλτε στην κατσαρόλα ¼ του φλιτζανιού ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρέας, γυρίζοντάς το από όλες τις πλευρές.
Ρίξτε τα κρεμμύδια και το σκόρδο και συνεχίστε το σοτάρισμα για αρκετά λεπτά, μέχρι να πάρουν χρώμα τα κρεμμύδια.
Προσθέστε το μπαχάρι, τα φύλλα δάφνης, το ξίδι και τη μαύρη ζάχαρη.
Αφήστε για 2-3 λεπτά σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας και μετά προσθέστε τον μαϊντανό, την μπίρα και τον ζωμό μοσχαριού. Σκεπάστε την κατσαρόλα, χαμηλώστε την ένταση στο μάτι της κουζίνας και βράστε το φαγητό για 1 ½ ώρα.
Στο ενδιάμεσο ανακατέψτε το και συμπληρώστε λίγο ζωμό ή ζεστό νερό αν δείτε ότι το φαγητό στεγνώνει.
Βγάλτε τα κομμάτια του κρέατος με μια τρυπητή κουτάλα, ξεψαχνίστε το και ξαναβάλτε το ψαχνό στην κατσαρόλα.
Ανακατέψτε και σερβίρετε με πουρέ πατάτας.
Tip
Παλιά βέλγικη συνταγή. Το ψαχνό της ουράς μελώνει με το σιγανό μαγείρεμα και η μπίρα με το ξίδι και τη ζάχαρη δίνουν μια πολύ ενδιαφέρουσα γλυκόξινη γεύση.