Υλικά
200 γρ. νούντλς φασολιού
3 κουταλιές σούπας σησαμέλαιο
1 κουταλιά σούπας σάλτσα ψαριού
λίγη σκόνη τσίλι
1 πορτοκάλι σε φέτες
12 σπαράγγια
Χυμό από ένα λάιμ
1 κουταλιά σούπας ζάχαρη
1 κόκκινη πιπεριά
1 κουταλιά σούπας μαύρο σουσάμι
Εκτέλεση
Μουσκεύουμε τα νούντλς σε ζεστό νερό μέχρι να μαλακώσουν. Τα σουρώνουμε και τα κόβουμε με ψαλίδι.
Τα ξεπλένουμε με κρύο νερό και τα βάζουμε σε ένα μπολ σαλάτας.
Ζεματάμε τα σπαράγγια σε αλατισμένο νερό. Στραγγίζουμε και ξεπλένουμε με κρύο νερό.
Τα κόβουμε σε κομμάτια των 5 εκατοστών και τα προσθέτουμε στα νούντλς.
Κόβουμε την πιπεριά σε λωρίδες και την προσθέτουμε στα νούντλς μαζί με τις φέτες πορτοκαλιού.
Αναμιγνύουμε το σησαμέλαιο, το χυμό λάϊμ, τη σάλτσα ψαριού, τη ζάχαρη και τη σκόνη τσίλι.
Προσθέτουμε αλάτι κι ανακατεύουμε. Ρίχνουμε το dressing στα νούντλς κι ανακατεύουμε καλά.
Πασπαλίζουμε με τους σπόρους μαύρου σησαμιού.