Υλικά
500 γρ. σπαγγέτι
500 γρ. φιλέτο κοτόπουλου
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 κόκκινες πιπεριές ψιλοκομμένες
100 γρ. τριμμένη παρμεζάνα για το σερβίρισμα
ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
Για το πέστο ελιάς
150 γρ. ελιές χωρίς κουκούτσι
2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
100 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
2 φιλετάκια αντζούγιας
100 ml ελαιόλαδο
χυμό και ξύσμα από 1 λεμόνι
Εκτέλεση
Βράστε το σπαγγέτι σε αλατισμένο νερό, στραγγίξτε το και κρατήστε ένα φλιτζάνι από το νερό για τη σάλτσα.
Ψιλοκόψτε το φιλέτο του κοτόπουλου και σοτάρετέ το σε λίγο ελαιόλαδο μαζί με το κρεμμύδι και τις πιπεριές, αλάτι και πιπέρι.
Βάλτε όλα τα υλικά για το πέστο ελιάς στο πολυμίξερ και πολτοποιήστε τα. Ρίξτε το πέστο στο σοταρισμένο κοτόπουλο, προσθέστε και το νερό που κρατήσατε, ανακατέψτε και κατεβάστε την κατσαρόλα από την εστία.
Ανακατέψτε τα βρασμένα ζυμαρικά με τη σάλτσα και σερβίρετε με την παρμεζάνα.
Tip
Φτιάξτε ένα διαφορετικό ντιπ ανακατεύοντας το πέστο ελιάς με τριμμένη φέτα ή γιαούρτι.