Υλικά
500 γρ. ταλιατέλες
400 γρ. φιλέτο φρέσκου σολομού
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
ξύσμα από 1 λεμόνι
400 γρ. φρέσκο σπανάκι
200 γρ. τυρί κρέμα
2 κ.σ. ψιλοκομμένο άνηθο
100 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
ελαιόλαδο
αλάτι
Εκτέλεση
Βράστε τις ταλιατέλες σε αλατισμένο νερό και στραγγίξτε τις. Κρατήστε μισό φλιτζάνι από το νερό τους για τη σάλτσα.
Σοτάρετε σε λίγο ελαιόλαδο τα κρεμμυδάκια, το σκόρδο και το ξύσμα λεμονιού.
Προσθέστε το φιλέτο του σολομού, κομμένο σε μικρότερα κομμάτια. Αλατίστε και σοτάρετε σε μέτρια φωτιά για 3'-4'.
Προσθέστε το τυρί κρέμα, το νερό από τα ζυμαρικά και το σπανάκι.
Αφήστε για 2' στη φωτιά, προσθέστε τις ταλιατέλες, ανακατέψτε και σερβίρετε πασπαλίζοντας τα πιάτα με τον άνηθο και την τριμμένη παρμεζάνα.
Tip
Διαλέξτε τρυφερό σπανάκι, που δεν χρειάζεται πολύ μαγείρεμα.