Υλικά
400 γρ. βίδες (ή όποιο ζυμαρικό προτιμάμε)
1 κιλό ντοματίνια κομμένα στη μέση
1 φλιτζ. ελαιόλαδο
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
5-6 κλωναράκια μαϊντανό ψιλοκομμένο
5-6 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι ή δεντρολίβανο
1 κ.γλ. ρίγανη
200 γρ. παλαιωμένο ανθότυρο τριμμένο
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Στρώνουμε χαρτί ψησίματος στο ρηχό ταψί του φούρνου και αραδιάζουμε τα ντοματάκια με την κομμένη πλευρά προς τα πάνω.
Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε ολόκληρα τα κλωναράκια από το θυμάρι, περιχύνουμε με το μισό ελαιόλαδο και ψήνουμε για 40' περίπου στους 200°C ή μέχρι να καραμελώσουν ωραία τα ντοματίνια.
Προς το τέλος προσθέτουμε το σκόρδο, να ψηθεί ελαφρά, χωρίς να μαυρίσει.
Βράζουμε τις βίδες σε άφθονο αλατισμένο νερό. Τις στραγγίζουμε και τις ανακατεύουμε με τις ντομάτες και τα ζουμάκια από το ταψί, αφού αφαιρέσουμε το θυμάρι.
Προσθέτουμε τον μαϊντανό, το υπόλοιπο ελαιόλαδο, το ανθότυρο, πιπέρι και τη ρίγανη, ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.
Tip
Γίνεται και με μεγάλες ντομάτες, γύρω στις 10, χοντροκομμένες και στραγγισμένες. Θα τις ψήσουμε στους 75°C για 6-7 ώρες.