Υλικά
400 γρ. φιογκάκια
2 πιπεριές Φλωρίνης
2 κίτρινες πιπεριές
3 μέτρια κολοκύθια σε ροδέλες
2 μελιτζάνες σε κυβάκια
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
2 ώριμες ντομάτες σε κυβάκια
6 κλωναράκια μαϊντανό ψιλοκομμένο
200 γρ. φέτα σπασμένη
1 φλιτζ. ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Βράζουμε τα φιογκάκια σε άφθονο αλατισμένο νερό και τα στραγγίζουμε, κρατώντας ½ φλιτζάνι από το νερό όπου έβρασαν.
Στρώνουμε με χαρτί ψησίματος ένα χαμηλό ταψί και αραδιάζουμε τις πιπεριές και τα κολοκυθάκια. Αλατοπιπερώνουμε, ραντίζουμε με λίγο από το ελαιόλαδο και ψήνουμε στους 200°C για 30'-40'.
Μόλις ψηθούν οι πιπεριές, τις ξεφλουδίζουμε και τις χοντροκόβουμε.
Όσο ψήνονται τα λαχανικά, ζεσταίνουμε σε μεγάλο τηγάνι το υπόλοιπο ελαιόλαδο και τηγανίζουμε τις μελιτζάνες. Τις αλατίζουμε. Όταν είναι έτοιμες, ρίχνουμε στο τηγάνι και το σκόρδο, φέρνουμε δυο βόλτες και προσθέτουμε την ντομάτα.
Ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για άλλα 2'.
Ρίχνουμε στο τηγάνι τα φιογκάκια μαζί με τις πιπεριές, τα κολοκυθάκια, τον μαϊντανό και μπόλικο πιπέρι.
Ανακατεύουμε σε δυνατή φωτιά μέχρι να απορροφηθεί το νερό και σερβίρουμε με τη φέτα.
Tip
Μπορούμε να ψήσουμε και τη μελιτζάνα και να σοτάρουμε μόνο την ντομάτα με το σκόρδο. Για ευκολία, ψήνουμε τα λαχανικά από την προηγούμενη και τα διατηρούμε στο ψυγείο.