Υλικά
500 γρ. ριγκατόνι
500 γρ. χοιρινά πανσετάκια χωρίς κόκαλο
2 ξερά κρεμμύδια
2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
500 γρ. ντοματίνια
2 μπάλες μοτσαρέλα
150 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
250 ml λευκό κρασί
1 κ.σ. καυτερό μπούκοβο
2 κλωναράκια δεντρολίβανο
ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Ψιλοκόψτε τα πανσετάκια και σοτάρετέ τα σε λίγο ελαιόλαδο με το κρεμμύδι και το σκόρδο.
Σβήστε με το κρασί και μετά ρίξτε τα ντοματίνια κομμένα στη μέση, το μπούκοβο, το δεντρολίβανο, αλάτι και πιπέρι.
Μεταφέρετε όλα τα υλικά σε ένα πυρίμαχο σκεύος, σκεπάστε με αλουμινόχαρτο και ψήστε στους 180°C για 1 ώρα.
Βράστε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό και στραγγίξτε τα.
Ανακατέψτε τα με τα μαγειρεμένα πανσετάκια και τα ντοματίνια.
Προσθέστε τη μοτσαρέλα κομμένη σε μικρά κομμάτια και ανακατέψτε.
Σερβίρετε στα πιάτα και πασπαλίστε με την τριμμένη παρμεζάνα.
Tip
Πολλά φαγητά στη γάστρα με κρέας και σάλτσα ντομάτας ή κρασιού μπορούν να γίνουν μια πολύ ταιριαστή χειμωνιάτικη σάλτσα για ζυμαρικά.