Υλικά
4 στήθη κοτόπουλο φιλεταρισμένα
2 κρεμμύδια ξερά κομμένα σε ψιλά φετάκια
3-4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
μισό ματσάκι μαϊντανό
4-5 ντομάτες ώριμες περασμένες από τον τρίφτη
1 κιλό μπάμιες
αλάτι
πιπέρι
λίγο ξύδι
2 κ.σ. πελτέ (για χρώμα)
Εκτέλεση
Σ΄ ένα τηγάνι καβουρδίζουμε το κοτόπουλο, αφού το έχουμε αλατοπιπερώσει μέχρι να ροδίσει καλά και από τις δύο πλευρές και το αφήνουμε στην άκρη.
Στη συνέχεια, βάζουμε σε ένα ταψί τις μπάμιες (αφού τις καθαρίσουμε και τις αφήσουμε για λίγο στο αλάτι και στο ξύδι) και προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το μαϊντανό, τη ντομάτα και αν θέλουμε προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας για περισσότερο χρώμα.
Έπειτα βάζουμε λίγο αλάτι, ίσως και καθόλου (καθώς έχουμε αλατίσει και νωρίτερα τις μπάμιες) και πιπέρι και τοποθετούμε το κοτόπουλο με το λάδι του, το ζωμό που κάνει από πριν με τα κόκαλα και ψήνουμε στους 180°C, μέχρι να μαλακώσουν οι μπάμιες και να δέσει η σάλτσα.