Υλικά
1 κιλό μοσχαράκι
7 μελιτζάνες φλάσκες
4 ντομάτες
3 κουταλιές πελτέ
αλάτι με γεύση μανιταρι
πιπέρι
1 κουταλάκι κέτσαπ
1 κουταλάκι ζάχαρη
1 ποτηράκι κόκκινο κρασί
1 ποτηράκι λάδι
1 κρεμμύδι
Εκτέλεση
Κόβουμε το μοσχάρι σε μικρά κυβάκια το τοποθετούμε σε μια γάστρα με μισό ποτηράκι λάδι το αλάτι και 1 ποτηράκι κρασί και το αφήνουμε να μαριναριστεί για ένα βράδυ.
Την άλλη μέρα βγάζουμε το μοσχαράκι με μια τρυπητή κουτάλα σε ένα τηγανάκι με ελάχιστο λάδι και το ροδίζουμε για λίγο.
Όταν το ροδίσουμε το ξαναβάζουμε στην γάστρα μέσα στο είδη υπάρχων ζουμί.
Σε ένα μπλέντερ κόβουμε τις 4 ντομάτες και το κρεμμύδι και το ρίχνουμε κι αυτό στη γάστρα.
Ανακατεύουμε τον πελτέ με ένα ποτήρι νερό και το ρίχνουμε κι αυτό.
Ρίχνουμε την ζάχαρη και βάζουμε το φαΐ στο φούρνο ( εγώ το ψήνω σε πέτρινο φούρνο) για μία ώρα και το τσεκάρουμε αν έχει μαλακώσει το κρέας . Αν όχι το αφήνουμε άλλη μισή ώρα.
Κόβουμε τις μελιτζάνες σε μεγάλα κομμάτια για να μην λιώσουν και τις ροδίζουμε κι αυτές στο τηγάνι για λίγο.
Έπειτα τις ρίχνουμε στο κρέας και κουνάμε τη γάστρα για να ανακατευτούν. Ψήνουμε ακόμα 20 λεπτά κι αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νεράκι.
Δεν ανακατεύουμε με κουτάλα για να μην λιώσουν οι μελιτζάνες.
Σερβίρουμε το πιάτο με το φαγητό και για ένα δροσιστικό συνοδευτικό κόβουμε μια ντομάτα από πάνω κι αδειάζουμε το εσωτερικό της σε ένα πιατάκι, κόβουμε σε πολύ μικρά κυβάκια λίγο αγγουράκι, λίγη ντομάτα και λίγο αγγουράκι τουρσί ή κάπαρη. Με το μείγμα αυτό γεμίζουμε την ντομάτα και περιχύνουμε με σος από γιαούρτι, μουστάρδα και μια σταγόνα κέτσαπ.