Υλικά
Υλικά για 8 άτομα
1 χταπόδι
500 γρ. φάβα
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
150 ml ελαιόλαδο
1 φύλλο δάφνης
1.5 λίτρο ζωμό λαχανικών
100 ml βαλσάμικο
Αλάτι – πιπέρι
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε καλά το χταπόδι, κόβουμε την κουκούλα και το αχνίζουμε σε κατσαρόλα με λίγο νερό έτσι ώστε να κοκκινίσει καλά.
Σε καυτή κατσαρόλα με λάδι, σοτάρουμε το κρεμμύδι με την δάφνη και την φάβα και σβήνουμε με ζωμό λαχανικών.
Αφήνουμε να βράσει καλά και αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ακόμα ζωμό.
Τέλος χτυπάμε στο μπλέντερ την φάβα με το βαλσάμικο και λίγο αλατοπίπερο.
Κόβουμε τα πλοκάμια από το χταπόδι και τα ψήνουμε σε σχάρα ή σε καυτό τεφάλ με λίγο ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνουμε. Σερβίρουμε με ζεστή φάβα.
Tip
Μπορούμε να μαρινάρουμε το χταπόδι σε λαδόξυδο, εστραγκόν και κάπαρη για περισσότερη γεύση.