Υλικά
1/2 κιλό ρεβίθια
4 µέτριες πατάτες βρασµένες
4 µέτρια ψιλοκοµµένα κρεµµύδια
τριµµένος δυόσµος
τριµµένη µαντζουράνα
ψιλοκοµµένος µαϊντανός
αλάτι
πιπέρι
αλεύρι
ελαιόλαδο για το τηγάνισµα
Εκτέλεση
Το προηγούµενο βράδυ µουλιάζουµε τα ρεβίθια
Την εποµένη, τους ρίχνουµε σόδα και τα αφήνουµε άλλη µισή ώρα να µουλιάσουν.
Στη συνέχεια τα ξεπλένουµε καλά, 3-4 φορές. Βάζουµε όλα τα υλικά στο µίξερ και τα θρυµµατίζουµε.
Αν το µείγµα µας είναι αραιό για να το πλάσουµε προσθέτουµε λίγο αλεύρι και το πλάθουµε µε τα χέρια µας ώσπου να γίνει µια ενιαία µάζα.
Πλάθουµε στρογγυλά κεφτεδάκια σε µέγεθος της αρεσκείας µας, τα αλευρώνουµε και τα τηγανίζουµε για 4 λεπτά απο την κάθε πλευρά.