Υλικά
Υλικά για 4-5 άτομα
1 κιλό μοσχαρίσιο κιμά
1 φλιτζ. ψιλό πλιγούρι
4 κρεμμύδια περασμένα από τον τρίφτη
½ φλιτζ. ελαιόλαδο
1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 συσκευασία κονκασέ ή 3 ώριμες ψιλοκομμένες ντομάτες χωρίς τη φλούδα
2 κ.γλ. γλυκιά πάπρικα
2 κ.γλ. ζάχαρη
αλάτι, πιπέρι
μαϊντανό για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
Σε μια λεκάνη ζυμώνουμε τον κιμά με το μισό κρεμμύδι, τη μισή πάπρικα, το πλιγούρι, τον μαϊντανό και αλατοπίπερο μαζί με ½ φλιτζ. νερό.
Λαδώνουμε τα χέρια μας για μεγαλύτερη ευκολία και πλάθουμε μικρά κεφτεδάκια στο μέγεθος καρυδιού.
Σε μια φαρδιά και χαμηλή κατσαρόλα σοτάρουμε στο ελαιόλαδο το υπόλοιπο κρεμμύδι και σβήνουμε με την ντομάτα.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε την υπόλοιπη πάπρικα, τη ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι και 1 ποτήρι νερό.
Τοποθετούμε στην κατσαρόλα τα κιλτιρίτσια, σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε το φαγητό για 25'.
Τα σερβίρουμε πασπαλισμένα με ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Tip
Για επιπλέον γεύση, αντικαταστήστε το νερό με έναν φρέσκο ζωμό ψυγείου. Στο σερβίρισμα τους πάει πολύ και ο φρέσκος βασιλικός, όπως και η ρίγανη.