Υλικά
500 γρ. κιμά από κοτόπουλο
1 κρεμμύδι μέτριο
1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο
1 καρότο
1 μικρή ντομάτα
4 φρυγανιές μουλιασμένες σε νερό
2 κ.σ. ελαιόλαδο
½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κ.γλ. πάπρικα γλυκιά
1 κ.γλ. ρίγανη
100 γρ. μοτσαρέλα (για πίτσα) σε κυβάκια
αλάτι, πιπέρι
αλεύρι και ηλιέλαιο για το τηγάνι
Εκτέλεση
Στο μούλτι τρίβουμε το κρεμμύδι, την ντοματούλα, το σκόρδο και το καρότο.
Σε ένα μπολ ζυμώνουμε τον κιμά με τα τριμμένα λαχανικά, τις φρυγανιές, το ελαιόλαδο, τον μαϊντανό, την πάπρικα, τη ρίγανη και αλατοπίπερο.
Βάζουμε μπόλικο ηλιέλαιο στο τηγάνι και το αφήνουμε να κάψει.
Στο μεταξύ, πλάθουμε μικρά κεφτεδάκια, στο μέγεθος καρυδιού, τα ισιώνουμε με την παλάμη, τοποθετούμε στη μέση τη μοτσαρέλα και τα ξαναπλάθουμε στρογγυλά.
Τα αλευρώνουμε και τινάζουμε καλά το περίσσιο αλεύρι. Τα τηγανίζουμε στο καυτό λάδι, γυρίζοντας από όλες τις πλευρές, μέχρι να ροδίσουν.
Τα στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας.
Tip
Αντί για μοτσαρέλα, μπορούμε να βάλουμε κυβάκια από οποιοδήποτε κίτρινο τυρί ή φέτα. Επιπλέον άρωμα και νοστιμιά θα δώσει 1 κ.γλ. μείγμα μπαχαρικών για κοτόπουλο.