Υλικά
1 κιλό μοσχαράκι στρογγυλό, λάπα ή ποντίκι σε μερίδες ή κότσι ολόκληρο
15 μπέιμπι πατατούλες με τη φλούδα τους
20 κρεμμυδάκια για στιφάδο ολόκληρα
6-7 σκελίδες σκόρδο ολόκληρες
1 κ.γλ. ολόκληρα πιπέρια
1 κ.γλ. κύμινο
½ κ.γλ. κανέλα
4-5 μπαχάρια
½ φλιτζ. ελαιόλαδο
1 ποτηράκι σαμιώτικο γλυκό κρασί
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
Στρώνουμε μια γάστρα ή ένα βαθύ ταψάκι με διπλή λαδόκολλα σταυρωτά, έτσι ώστε να προεξέχουν πολύ οι άκρες του χαρτιού.
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά με τα χέρια μας, ώστε να ανακατευτούν καλά και ομοιόμορφα οι γεύσεις. Βάζουμε το μίγμα στη λαδόκολλα και τυλίγουμε σε σφιχτό πακέτο. Αυτό το πακέτο το ξανατυλίγουμε πολύ σφιχτά με αλουμινόχαρτο και το βάζουμε ξανά στο ταψάκι.
Ψήνουμε για 3½ με 4 ώρες.
Το αφήνουμε να "ξεκουραστεί" για 15' και σερβίρουμε το φαγητό μας ζεστό.
Tip
Γίνεται και με κόκορα, κουνέλι, αρνάκι, κατσικάκι ή χοιρινό. Ένα δυο κλωναράκια φρέσκια ρίγανη, φρέσκο θυμάρι ή ένα κλωναράκι δεντρολίβανο θα του δώσουν επιπλέον άρωμα.