Υλικά
1 βοδινή ουρά κομμένη σε μερίδες
1 κρεμμύδι χοντροκομμένο
4 ολόκληρες σκελίδες σκόρδο
3 πράσινες στρογγυλές πιπεριές σε λωρίδες
3 πιπεριές Φλωρίνης σε λωρίδες
½ φλιτζ. ελαιόλαδο
ολόκληρα μαύρα πιπέρια
1 κ.γλ. ροζ πιπέρι
αλάτι
Εκτέλεση
Σε μια μεγάλη λαδόκολλα ή σε χαρτί ψησίματος τυλίγουμε καλά όλα τα υλικά σε σφιχτό πακέτο, ώστε να μη χυθούν τα ζουμιά.
Τυλίγουμε το πακέτο σε αλουμινόχαρτο και το βάζουμε σε ταψάκι που να το χωράει ίσα ίσα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 3 ώρες.
Επειδή όλες οι ουρές δεν είναι ίδιες, καλό είναι στις 3 ώρες να ανοίξουμε το χαρτί και να τρυπήσουμε με πιρούνι για να δούμε αν ψήθηκε. Το κρέας πρέπει να ξεκολλά μόνο του από το κόκαλο.
Προς το τέλος ανοίγουμε τη λαδόκολλα και ψήνουμε την ουρά ξεσκέπαστη, μέχρι να πάρει χρώμα στην επιφάνεια. Αν έχουμε χρόνο, μπορούμε να ψήσουμε την ουρά όλη νύχτα στη λαδόκολλα ή στη γάστρα σε πολύ χαμηλή φωτιά.
Τip
Με την ίδια συνταγή μαγειρεύουμε κοτόπουλο ή οποιοδήποτε άλλο κρέας ή και μίγμα από διάφορα κρέατα.