Υλικά
250 γρ. ρεβίθια
2 ξερά κρεμμύδια
500 γρ. πατάτες τριμμένες
ελαιόλαδο
700 γρ. φιλέτο κοτόπουλου
2 κ.σ. πικάντικη μουστάρδα
1 κ.σ. καυτερό μπούκοβο
1 κ.γλ. κύμινο
1 κ.γλ. κόλιαντρο
½ ματσάκι φρέσκο κόλιαντρο
χυμό από 1 λεμόνι
αλάτι
Εκτέλεση
Μουσκέψτε τα ρεβίθια από την προηγούμενη ημέρα.
Στραγγίξτε τα και βάλτε τα στην κατσαρόλα μαζί με τα κρεμμύδια, κομμένα σε πολύ λεπτές φέτες, τις πατάτες και 1½ λίτρο νερό.
Βράστε τα για 1½ ώρα και μετά αλατίστε τα και προσθέστε 3-4 κουταλιές ελαιόλαδο. Αφήστε τα σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πήξει η σούπα.
Κόψτε τα φιλέτα του κοτόπουλου σε μικρότερα κομμάτια.
Σοτάρετέ τα σε 3-4 κουταλιές ελαιόλαδο, αλατίστε τα και προσθέστε το μπούκοβο, το κύμινο, τον κόλιαντρο και τη μουστάρδα.
Προσθέστε λίγο νερό και αφήστε τα να μαγειρευτούν σε δυνατή φωτιά για 7-8 λεπτά.
Βάλτε στα πιάτα τη σούπα με τα ρεβίθια, μοιράστε τα φιλέτα του κοτόπουλου και περιχύστε με τη σάλτσα τους.
Πριν σερβίρετε, ραντίστε με τον χυμό λεμονιού και πασπαλίστε με ψιλοκομμένο φρέσκο κόλιαντρο.
Tip
Για ωραία χυλωμένη σούπα, προσθέστε αρκετό κρεμμύδι και τριμμένες πατάτες και αλατίστε στο τέλος του μαγειρέματος.