Υλικά
500 γρ. σπαγγέτι
500 γρ. τριμμένες ντομάτες
400 γρ. φιλέτο τόνου σε λάδι ή νερό
2 κ.σ. ψιλοκομμένο κρεμμύδι
1 κ.σ. κάππαρη ψιλοκομμένη
4 κλωναράκια σέλερι ψιλοκομμένα
2 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
1 κ.σ. φρέσκια ρίγανη
2 τσίλι πιπεριές ψιλοκομμένες
ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Σοτάρετε σε 3-4 κουταλιές ελαιόλαδο το κρεμμύδι, την κάππαρη και το σέλερι.
Αφήστε τα για λίγα λεπτά σε δυνατή φωτιά και μετά ρίξτε τον τόνο, τον μαϊντανό, τις τσίλι πιπεριές και τις τριμμένες ντομάτες.
Αλατοπιπερώστε και μαγειρέψτε τη σάλτσα για 5'.
Βράστε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό στον χρόνο που προτείνεται στη συσκευασία, στραγγίξτε τα και ανακατέψτε τα με τη σάλτσα.
Σερβίρετε με φρέσκια ρίγανη.
Tip
Μπορείτε να αντικαταστήσετε τον τόνο με φιλέτο σολομού σε μικρά κομμάτια ή με μυλοκόπι.