Υλικά
2 φύλλα σφολιάτα
500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
500 γρ. λαζάνια (τα μακρόστενα πιο πλατιά από μακαρόνια)
10 φέτες ζαμπόν
10 φέτες μπέικον
150 γρ. τυρί τριμμένο
1 φλιτζ. μανιτάρια σε φέτες
2 κρεμμύδια
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
φύλλα δάφνης
3 γαρίφαλα
1 ξύλο κανέλας
1/2 φλιτζ. γάλα
3 αυγά
1/2 ποτήρι κρασιού κρασί
1 κουτί ντοματάκια ψιλοκομμένα
βούτυρο (100 γρ.) ή ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Βράζουμε τα λαζάνια ώστε να κρατάνε κάπως, τα στραγγίζουμε και τα περιχύνουμε με το λιωμένο βούτυρο ή το λάδι που έχουμε ζεστάνει.
Σοτάρουμε τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα και προσθέτουμε τον κιμά, το σκόρδο, τη δάφνη, την κανέλα, τα γαρίφαλα, αλάτι και πιπέρι.
Αφού σοταριστεί ο κιμάς σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε τη ντομάτα και αφήνουμε να βράσει το μείγμα για μισή ώρα μέχρι να τραβήξει το ζουμί του.
Σε ένα μπολ βάζουμε τα λαζάνια, τα μανιτάρια, το ζαμπόν και το μπέικον ψιλοκομμένα, το τυρί, το γάλα, τα 2 αβγά χτυπημένα, το μείγμα με τον κιμά (αφού αφαιρέσουμε την κανέλα και τα γαρίφαλα) και ανακατεύουμε.
Λαδώνουμε ταψί βάζουμε το ένα φύλλο σφολιάτας στρώνουμε τα υλικά και σκεπάζουμε με το άλλο φύλλο.
Αλείφουμε με αυγό χτυπημένο και ψήνουμε μέχρι να ροδίσει.
Αφήνουμε να κρυώσει αρκετά πριν να κόψουμε σε κομμάτια.