Υλικά
1/2 κιλό μελιτζάνες
1/2 κιλό κιμάς
3 κουταλιές βούτυρο
πιπέρι
αλάτι
πάπρικα
θυμάρι
δεντρολίβανο
2 κρεμμύδια
3 αυγά
1/2 κιλό ντομάτες
1 κουτ. της σούπας
αλεύρι
1 γιαούρτι (250 γρ.)
Εκτέλεση
Πλένετε τις μελιτζάνες, τις στραγγίζετε, αφαιρείτε το κοτσανάκι, τις κόβετε σε φέτες (με πάχος 1/2 εκατοστό) και τις ψήνετε.
Τσιγαρίζετε σε κατσαρόλα το κρεμμύδι ψιλοκομμένο με 2 κουταλιές βούτυρο.
Ρίχνετε τον κιμά κι ανακατεύετε με ξύλινο κουτάλι μέχρι να ροδίσει.
Αλατοπιπερώνετε, πασπαλίζετε στον κιμά την πάπρικα, το τριμμένο θυμάρι και το δεντρολίβανο και τον αφήνετε να κρυώσει. Κόβετε τις ντομάτες σε φέτες λεπτές αφού τις ξεφλουδίσετε.
Αλείφετε μια φόρμα ή μικρό ταψάκι με λάδι και στρώνετε τις μελιτζάνες, τις ντομάτες, τον κιμά, ενώ καρυκεύετε σε κάθε σειρά.
Τέλος, περιχύνετε με λιωμένο βούτυρο και ψήνετε για 1/2 ώρα σε μέτριο φούρνο που έχετε προθερμάνει.
Χτυπάτε το γιαούρτι με τ’ αυγά, το αλεύρι και ανάλογο αλάτι.
Περιχύνετε το ταψάκι με την κρέμα και το βάζετε στο φούρνο για άλλα 15 λεπτά ώσπου να σχηματιστεί μια χρυσόξανθη κρούστα.